Doetinchem: Sloop Gelderlanderpand mag mits ramen én trapportaal behouden blijven

16 april 2018 07:09 uur

Walter Hendrixen mag het Gelderlanderpand slopen. Wel moet hij ervoor zorgen dat de glas-in-loodramen en het trapportaal  behouden blijven en een nieuwe plek krijgen.

Het trapportaal en de glas-in-lood-ramen in het voormalige Gelderlanderpand aan de Grutstraat in Doetinchem worden de ‘nieuwe sgraffito’s’. Het pand mag alleen worden gesloopt als de bewuste ramen en het portaal – of althans delen daarvan – behouden blijven en een nieuwe bestemming krijgen. Doetinchem leerde eerder van de kwestie rond de sgraffito’s dat het de moeite waard is met sloop bedreigde kunst te behouden.

Wat de gemeente Doetinchem aan als voorwaarden stelt voor sloop, is reëel volgens Ingrid Lambregts, wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,Ik heb geen signalen gekregen dat het onmogelijk is wat wij vragen’’, zegt Ingrid Lambregts, wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,Ook al omdat de herbestemming van de glas-in-loodramen en het trapportaal niet per se op dezelfde plek hoeft. Ik ben er van overtuigd dat er genoeg creatieve plannen komen om behoud te realiseren.’’ Bron: gelderlander.nl 15-4-18 Lees verder>>>>