Den Haag: sloop panden Binckhorst

08 februari 2015 09:30 uur

Om ruimte te maken voor de Rotterdamsebaan moet een aantal panden langs de Binckhorstlaan gesloopt worden. De eerste sloop start half februari 2015.

In 2014 werden 2 kiosken en het tankstation aan de Binckhorstlaan al afgebroken. In 2015 volgt nog een aantal gebouwen aan de even kant van de Binckhorstlaan, tussen de Mercuriusweg en de Köhler autoverhuur.

Planning en uitvoering

Het eerste pand dat wordt gesloopt, is het voormalig KPN-gebouw (Binckhorstlaan 180-188). De sloop start half februari 2015. Eerst wordt de bovenkant van het gebouw eraf gehaald. Daarna wordt de rest van het pand van links naar rechts weggehaald. Tot slot wordt de kelder van het gebouw gesloopt.

Ook de Auto-Palace (Binckhorstlaan 320) wordt weggehaald. Dit gebouw moet eerst aan de binnenkant worden losgemaakt van het pand ernaast (Bouwmaat). Vanaf mei 2015 kan het gebouw gesloopt worden.

Zowel het KPN-gebouw als de Auto-Palace zijn in juli helemaal gesloopt.

Hierna zijn de woningen aan de Vestaweg en de Binckhorstlaan aan de beurt. Er is nog geen exacte planning voor deze werkzaamheden. Bron: gemeente Den Haag 06 februari 2015