De witte huisjes van het Heilige Land worden écht gesloopt

22 november 2018 19:39 uur

De bewoners van 65 huizen in de buurt het Heilige Land moeten binnenkort hun stulpje verlaten. Na een jarenlange strijd is nu toch besloten de huisjes in Vrijenban te slopen. De bewoners en verhuurder Woonbron hebben afspraken gemaakt over hun gedwongen verhuizing. 

Woonbron loopt al een tijdje rond met de plannen om de witte woningen uit 1921 in de Cornelis Musiusstraat, Odulphusstraat en Doctor Schaepmanstraat te slopen. De woningen hebben last van schimmel- en vochtproblemen. Volgens de woningcorporatie is het niet te doen om de hele boel te renoveren.

Bewoners van het buurtje waren het absoluut niet eens met de plannen. Veel mensen wilden hun huis kosten wat kost niet verlaten.  ‘Net als in de hele binnenstad van Delft, betekent dit níet dat de huizen niet meer van deze tijd zijn. Integendeel: onze huizen zijn bijzonder. Wij wonen in een rustige, gezellige buurt waar de mensen nog naar elkaar om kijken. Zo’n buurt slopen, zou eeuwig zonde zijn’, schreven ze eerder in een verklaring. Bron: indebuurt.nl 21-11-18 Lees verder>>>>