Curaçao: ‘Rapport asbest Sehos bewust achtergehouden’

30 mei 2016 06:51 uur

Op 24 december 2015 heeft onderzoeksbureau BPO Curaçao asbesthoudend materiaal aangetroffen in gebouwen die gelegen zijn op het terrein van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Volgens oppositiepartij MFK heeft het bestuur van het ziekenhuis de onderzoeksresultaten destijds niet naar buiten gebracht.

Voormalig Sehos-directeur Javier Hernandez heeft op 4 mei 2015 wel tegenover de Amigoe verklaard ‘dat bij het prikcentrum werkzaamheden waren verricht, waaronder de sloop van asbestdelen, wat de veiligheid niet ten goede kwam’. De resultaten van het onderzoek, dat zeven maanden later werd uitgevoerd, zijn nooit officieel bekendgemaakt.

In het verslag wordt gemeld dat het onderzoek betrekking heeft op de gebouwen van de administratie en de verpleging en de gebouwen van de toiletten en het trafostation. Het betreft een risicobeheersing ten behoeve van de sloopwerkzaamheden van het Sehos in verband met de bouw van Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Bron: Knipselkrant Curaçao 28 mei 2016. Lees verder>>>>