Corona zet rem op renovatie van honderden Friese huurwoningen

16 maart 2020 20:45 uur

Woningcorporaties in Friesland hebben vanwege het coronavirus de rem gezet op het verbeteren van zeker driehonderd huurhuizen.

Zo wordt er in ieder geval tot 6 april niet meer gewerkt aan 96 flatwoningen van WoonFriesland in de Leeuwarder Vrijheidswijk. Hetzelfde geldt voor 31 huizen in Stiens en Britsum. ,,Alles voor de veiligheid van de huurders, de bouwvakkers en ons personeel‘’, zegt Annemarie Voortman van WoonFriesland.

,,Alleen als mensen bijvoorbeeld nog geen douche hebben, dan komen we die afmaken. Voor de rest blijft al het werk tijdelijk liggen. We hopen zo verdere besmettingen te voorkomen.’’ Elkien treft vergelijkbare maatregelen bij woningverbeteringsprojecten in Leeuwarden en Sneek.

Het gaat onder meer om 72 huurwoningen aan het Kaatsland en in de Potterzijlstraat in Sneek, 68 huizen in en rondom het Cambuursterpad in Leeuwarden en 42 flatwoningen in de Leeuwarder Julianalaan. ,,Als de bouwvakkers al in een huis zijn begonnen, dan maken ze dat wel af’’, zegt Baukje Bergsma van Elkien.

,,De impact is heel groot voor ons’’, stelt directielid Jan Dirk de Rouwe van Bouwgroep DijkstraDraisma. ,,We begrijpen het wel, natuurlijk, maar het is heel lastig. We gaan kijken hoe we onze mensen de komende drie weken op andere plekken kunnen inzetten.’’ Bron: lc.nl 16-3-20