College wil sloop van sporthal De Meent in Schoonhoven

11 november 2019 18:44 uur

Sporthal De Meent in Schoonhoven wordt vervangen. Dat stelt het college van Krimpenerwaard de gemeenteraad voor. De kosten worden voorlopig geschat op 6 miljoen euro. De Meent dateert van 1973. De sporthal is verouderd, te klein, financieel bijna afgeschreven en niet energiezuinig. Het gemeentebestuur geeft de voorkeur aan sloop en nieuwbouw boven een grondige opknapbeurt.

,,In de meerjarenonderhoudsplanning staat dat de komende vijftien jaar ruim een miljoen geïnvesteerd moet worden. Dat is alleen voor noodzakelijk groot onderhoud. Verduurzaming of andere kwaliteitsverbetering is hierin niet eens meegerekend.”

Verdere stappen

Pas als het ontwerp klaar is, kan een nauwkeuriger kostenplaatje worden gegeven. De raad wordt alvast verzocht om als voorbereidingskrediet 8 procent van de 6 miljoen euro beschikbaar te stellen, zodat het schoolbestuur van het Schoonhovens College, de gemeente en sportverenigingen verdere stappen kunnen zetten.

Als het aan burgemeester en wethouders ligt, wordt het nieuwe energieneutrale sportcomplex samen met een nieuwe vmbo-locatie voor de middelbare school gerealiseerd op min of meer hetzelfde perceel als waar de school en sporthal nu staan. Mogelijk blijft er rondom, na het samenvoegen, ruimte over voor woningbouw.

Hoewel wordt gekoerst op één gebouw, kunnen de kosten voor het onderwijs- en de sportgedeelte niet op één hoop worden geveegd. Het college liet in november vorig jaar al doorschemeren dat het nieuwe schoolpand zeker tussen de 8 en 10 miljoen euro gaat kosten, maar daarover krijgt de raad in een later stadium nog een apart voorstel voorgelegd. Bron: ad.nl 11-11-19