‘Centrum Dronten moet op de schop’

17 oktober 2018 18:14 uur

Het centrum van Dronten moet aantrekkelijker worden voor het winkelend publiek en daarom moet het op de schop. Dat staat in de Retailvisie die de gemeente heeft opgesteld, in overleg met ondernemers en vastgoedeigenaren.

Een belangrijk onderdeel van de visie is het tegengaan van leegstand in hartje centrum door winkels te verhuizen. “Dronten-centrum zit momenteel te ruim in z’n jasje. Daarnaast zitten sommige winkels niet op een logische plek”, zo staat in de visie. Dat probleem zou onder meer opgelost kunnen worden door ondernemers te verleiden om naar het ‘kernwinkelgebied’ te verhuizen, vanuit bijvoorbeeld de Rede en de Kop van het Ruim.

‘Gebied oogt rommelig’ 
Daarnaast moet het gebied tussen Het Ruim en de Schouwstraat worden aangepakt: “Vanwege de slechte uitstraling van het vastgoed en de slechte ruimtelijke structuur. Ook oogt het gebied rommelig met de kiosken en is de routing onduidelijk.” Een van de oplossingen zou het slopen van de panden kunnen zijn, om daar vervolgens parkeerruimte of nieuwbouw te plaatsen. De ondernemers zouden dan naar een andere plek in het centrum kunnen verhuizen. Of daar animo voor is, is nog niet duidelijk. Bron: omroepflevoland.nl 17-10-18 Lees verder>>>>