Bouwen op geschiedenis én vervuiling in Vlissingen

08 januari 2018 09:42 uur

Er wordt hard gewerkt om de de grond van de voormalige Ketelmakerij in Vlissingen bouwrijp te maken. De afgelopen periode is het terrein onderzocht. De grond zit vol met zaken uit het verleden van Vlissingen, zowel positieve als negatieve.

De Ketelmakerij is onderdeel van het Scheldekwartier, al jarenlang een moeizaam lopend bouwproject in de binnenstad van Vlissingen. VolkerWessels Vastgoed verzorgt de bouw van 86 woningen op de plek waar ooit een ketelmakerij van de Koninklijke Schelde stond. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en De Willem Ruysstraat.

Maar voor het zover is, moet de grond onderzocht en gesaneerd worden. Voor de Walcherse Archeologische Dienst (WAD) valt het onderzoek een klein beetje tegen. Volgens Archeoloog Bernard Meijlink is er veel laag-op-laag gebouwd en resteert er vooral puin. Toch heeft de WAD inmiddels een paar interessante vondsten gedaan. Richting het Dok liggen de resten van een oude scheepshelling en daaronder waarschijnlijk restanten van een werf uit de tijd van de West-Indische Compagnie. Die vondsten zijn ingemeten en blijven verder onaangeroerd in de grond. Bron: omroepzeeland.nl 7-1-18 Lees verder>>>>