Boeren blij, Essent blij: energiebedrijf vervangt asbestdaken door zonnepanelen

14 december 2018 11:21 uur

De verplichting om asbest op korte termijn te verwijderen is een flinke strop voor (agrarisch) ondernemers. Zij zien zich genoodzaakt kosten te maken die kunnen oplopen tot in de tonnen. Essent springt in dat gat door de daken gratis te vervangen, in ruil voor de plaatsing van zonnepanelen. Het energiebedrijf helpt ondernemers uit de brand, maar casht zelf ook flink met de regeling.

Over vijf jaar is het verboden om nog asbest te hebben liggen op je dak, bepaalde de Tweede Kamer in oktober. Toch ligt er nog altijd 80 miljoen vierkante meter aan asbestdaken in Nederland, volgens recente cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Veel daarvan liggen bij (boeren)bedrijven.

Weghalen is geen makkelijke klus: er is een gespecialiseerd bedrijf voor nodig om de klus te klaren en dat kost duizenden euro’s. “Als je een koeienstal hebt van 1000 vierkante meter, dan heb je het over zo’n 8,50 euro per vierkante meter om het asbest te verwijderen”, vertelt Erwin Mulder van asbestspecialist Muko Montage. Bron: rtlnieuws.nl 12-12-18 Lees verder>>>>