Beverwijk: Begin sloop meubelzaak Inden voor komst foodplaza met KFC en Burger King

07 mei 2019 07:26 uur

Op de hoek Lijndenweg/Parallelweg in Beverwijk is een sloopbedrijf druk bezig met het slopen van de voormalige meubelzaak Inden.

Bedoeling is dat op de opengevallen plek een foodplaza komt met vestigingen van Kentucky Fried Chicken en Burger King. Het filiaal van KFC krijgt een oppervlakte van 500 vierkante meter, het onderkomen van hamburgerketen Burger King wordt met 350 vierkante meter iets kleiner.

De twee filialen moeten nog voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen. Beide gebouwen krijgen een maximale hoogte van tien meter (twee bouwlagen). Tussen de gebouwen en voor de gebouwen aan de zijde van de Parallelweg is een gezamenlijk terras gepland. Ook komen er twee masten (van 18 en 19 meter) met in de top de embleems van de fastfoodketens. Deze zogeheten high poles zijn bedoeld om de voorbijganger te attenderen op de foodplaza.

Behalve de restaurants komt er een zogeheten drive-thru, bedoeld voor automobilisten die hun kippetje of hamburger in hun auto willen opeten. Eind vorig jaar heeft de gemeente Beverwijk al een bouwvergunning voor het nieuwe onderkomen afgegeven. De plannen voor een KFC in Beverwijk bestaan al ruim tien jaar. Bron: ijmuidercourant.nl 6-5-19

Overig nieuws