Bergen op Zoom: Bewoners Vijverberg-Zuid krijgen brief over sloop van hun woningen

05 december 2017 07:30 uur

Bewoners van 133 huizen in het gebied Vijverberg-Zuid in Bergen op Zoom hebben maandag een brief ontvangen van woningcorporatie Stadlander over de voorgenomen sloop van hun woning. De meeste bewoners in deze buurt weten al enkele jaren dat de huizen vanwege grootscheepse herstructurering van Gageldonk-West tegen de vlakte gaan.

Huurders kunnen gebruik maken van een sociaal plan waarbij ze in een tijdsbestek van anderhalf jaar voorrang krijgen bij toewijzing van een andere woning. Ze ontvangen hiervoor een verhuiskostenvergoeding van bijna 6000 euro.

De eerste fase van het sociaal plan gaat op 1 januari aanstaande lopen voor bewoners van de Waterleliestraat en Meidoornlaan (huisnummers 35-57). Fase twee begint op 1 juli 2019 en omvat eveneens huizen aan de Meidoornlaan, Teunisbloemstraat en Anemoonstraat. Medewerkers van Stadlander gaan in gesprek met de bewoners over hun woonwensen. ,,We vinden het belangrijk om de overgang voor de mensen zo soepel mogelijk te laten verlopen”, aldus Bert Jansen van Stadlander. Bron: bedestem.nl 4-12-17 Lees verder>>>>