Asbestos 2015: eerste vakbeurs over asbest

10 januari 2015 20:40 uur

Op 15 en 16 april a.s. staat Ahoy Rotterdam geheel in het teken van asbest. Onder de naam Asbestos 2015 worden professionals uit de wereld van asbest en geïnteresseerden samengebracht.

Deze vakbeurs staat zowel nationaal als internationaal in de belangstelling. De brancheverenigingen (VERAS, VVTB, VAVB en de Stichting ASCERT) en de overheid zijn enthousiast over dit initiatief. Ook is de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) nauw betrokken bij de totstandkoming van Asbestos 2015. De brancheverenigingen, overheid en de AVN zijn ook op de beurs vertegenwoordigd.

De krantenkoppen liegen er niet om: asbest is actueel. Er is geen onderwerp dat zoveel angst en onzekerheid oproept als asbest. Het is bekend dat werken met asbest risicovol is voor mens én milieu.
Veel minder bekend is dat zich rond asbest een uiterst professionele wereld heeft gevormd. Hoog tijd dat hierin verandering komt. En Nederland heeft de primeur: Tijdens Asbestos 2015 presenteert de branche zich gezamenlijk aan een breed publiek. Naast een diversiteit van bedrijven op de beursvloer, is het kernelement van Asbestos 2015 een uitgebreid kennisprogramma. De overheid, branche en medici zullen prangende vragen beantwoorden, informatie verstrekken en kennis delen.

En er is aandacht voor innovaties, trends en ontwikkelingen. Ook op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast worden onderwerpen als milieu, veiligheid en gezondheid uitgelicht.