Asbestflat in Maastricht vlak voor sloop bezet door krakers

19 maart 2018 10:50 uur
De brandweerflat is gekraakt door een groep die voor overlast zorgt in de omgeving en weigert te vertrekken.

Maandag komen de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie bij elkaar om over de situatie te overleggen. Flateigenaar Maasvallei ziet het liefst zo snel mogelijk een strafrechtelijke ontruiming, zodat een onderzoek in het gebouw naar aanwezige asbest kan worden hervat.

Sloop
Sloopbedrijven waren net begonnen met het inventariseren van de asbest om een offerte te kunnen uitbrengen voor het afbreken van het zestig jaar oude gebouw in de Capucijnenstraat. Maasvallei laat het slopen en bouwt daarna op dezelfde plek een appartementencomplex in de categorie sociale huur op de hoek met het Lindenkruis.

Gewaarschuwd
De brandweerflat werd per 1 maart door tijdelijke bewoners – leegstandsbeheer – leeg opgeleverd om met de voorbereidingen van de sloop te kunnen beginnen. Gas, water en stroom werden afgekoppeld en het asbestonderzoek gestart. Daardoor is nu sprake van blootstelling aan asbest bij de krakers, waar Maasvallei zich zorgen over maakt. De krakers zijn gewaarschuwd voor de situatie, maar reageren nergens op, meldt de corporatie. Bron: limburger.nl 16-3-18 Lees verder>>>