Asbest zorgt voor consternatie in Alkmaar

25 januari 2014 07:17 uur

ALKMAAR (ANP) – De autoriteiten in Alkmaar hebben vrijdagmiddag alarm geslagen in de omgeving van bedrijventerrein Overstad. De betrokken  Alkmaarders moeten waarschijnlijk dagen hun huis uit om asbestgevaar.   Na een grote brand aldaar in de nacht van donderdag op vrijdag, is er in de loop van de dag asbest gevonden. Dat leidde tot een snelle afzetting van een flink gebied. De opruimactie kan een week gaan duren. Bron:  TC Tubantia – Fri, 24 Jan 2014.

Bewoners Alkmaar mogen terug, op eigen risico

De bewoners van acht woonboten in Alkmaar waar in de omgeving asbest is gevonden, mógen terug naar huis, maar dan wel op eigen risico.  Dat komt doordat de gemeente verschillende adviezen heeft gekregen, bleek vrijdagavond op een bijeenkomst.Daar luisterden ongeveer vijftig bewoners en ondernemers uit het vrijdag in allerijl afgesloten gebied naar burgemeester Piet Bruinooge. Bron: Nu.nl – Fri, 24 Jan 2014

Asbestruiming verloopt volgens gemeente voorspoedig (FOTO’s)
Alkmaar Centraal – Mon, 27 Jan 2014 14:11:00 Z
Het opruimen van de asbest, vrijgekomen tijdens de brand in de nacht van donderdag op vrijdag, gaat voorspoedig. Burgemeester Piet Bruinooge ging er zaterdagavond nog vanuit dat de operatie wel een week kon duren, maar die dag waren diverse wegen in en om Overstad al vrijgegeven. Zondag kwamen uiteindelijk alle wegen beschikbaar. Waarschijnlijk mogen bewoners van woonboten bij de Kwakelkade dinsdag weer naar huis.