Asbest geconstateerd op terrein van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende

11 juli 2016 18:09 uur

Leende – Aan het pand van Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende bij de Hans van Breukelenweg 1 is asbest geconstateerd. Het pand en het terrein zijn voorlopig afgesloten totdat de asbest is verwijderd. Stichting Vakantie Jeugdwerk Leende treft nu voorbereidingen om de week van Vakantie Jeugdwerk op een andere locatie door te laten gaan.

Door de hagelstorm eind juni is het dak van het pand Hans van Breukelenweg 1 in Leende beschadigd. Omdat het vermoeden bestond dat de dakplaten asbesthoudend materiaal bevatten, zijn het terrein en het gebouw met onmiddellijke ingang afgesloten.

Inmiddels heeft een gespecialiseerd bureau het gebouw en het terrein onderzocht en geconstateerd dat er sprake is van asbest. De gemeente heeft samen met het onderzoeksbureau, de stichting en de GGD vastgesteld welke stappen genomen moeten worden om de asbest te verwijderen, het terrein te saneren en de spullen van de stichting weer beschikbaar te krijgen voor de activiteitenweek. Zolang het pand en het terrein nog niet gesaneerd zijn, blijft het gesloten. Bron: www.heeze-leende.nl 11 juli 2016 Lees verder>>>>