Arnhem: Omwonenden strijden voor sloop van betonnen Arnhemse Muur

06 februari 2019 10:33 uur

Omwonenden van het gebouw aan de Thomas a Kempislaan waar voorheen de Jacobiberg was gevestigd, willen dat de betonnen muur wordt gesloopt die daar is opgetrokken door de nieuwe eigenaar.

Zij zijn het er niet mee eens dat de gemeente het bouwsel, in eerste instantie zonder vergunning aangebracht, achteraf heeft  goedgekeurd.

Volgens Robert Hogeling wordt de kwestie volgende week voorgelegd aan de voorzieningenrechter, met het verzoek de voltooiing van het werk stil te leggen voordat de gemeentelijke bezwarencommissie zich heeft uitgesproken. Bij die commissie is een vijftigtal bezwaarschriften ingediend, die binnenkort worden behandeld. Robert Hogeling komt aanlopen over het pad van zijn woning naar de Thomas a Kempislaan. Hij en andere bewoners van Klarenbeek hopen dat de betonnen muur rechts naast het pad, neergezet langs het terrein van het Kindercentrum Jacobiberg, wordt afgebroken. 

Al in de zomer van vorig jaar trok het bewonersnetwerk Klarenbeek en omgeving aan de bel over de 28 meter lange en 1.80 meter hoge betonnen keerwand bij het pand waar kinderopvangorganisatie Het Elfenbosch nu het Kindercentrum Jacobiberg runt. De omwonenden menen onder meer dat die muur volkomen uit de toon valt in het groene gebied, dat onderdeel is van park Klarenbeek.  Bron: destentor.nl 5-2-19 Lees verder>>>>