Amersfoort: Sloop oude ziekenhuis Elisabeth aan de gang

Het bedrijf Boverhoff uit Heerde is aan de gang gegaan met de sloop van het voormalige ziekenhuis Sint-Elisabeth aan de Ringweg Randenbroek in Amersfoort. Het vroegere ziekenhuis De Lichtenberg aan de Utrechtseweg viel al ten prooi aan de slopershamer. In juli werd de laatste muur neergehaald, waarmee het uit 1954 daterende hospitaal verleden tijd is. Zoals gepland is het sloopbedrijf daarna begonnen met de sloop van het Elisabethziekenhuis.

Aan de buitenkant is zichtbaar dat zowel aan de voor- als achterkant van het complex sloopwerk wordt uitgevoerd.

Binnen wordt intussen asbest verwijderd en wordt het gebouw van leidingen, buizen en pijpen ontdaan.

De sloop van beide ziekenhuizen is ernstig vertraagd sinds ze bijna vijf jaar geleden leeg kwamen te staan. Alle afdelingen van het voormalige Elisabeth en De Lichtenberg namen toen hun intrek in het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg. Er ontstond onenigheid over de kosten van de asbestsanering in de oude Lichtenberg.

Op de plek van de voormalige ziekenhuislocatie Sint-Elisabeth wordt een uitbreiding van het huidige park Randenbroek en het Heiligenbergerbeekdal aangelegd. De aanleg, inrichting en het beheer worden verzorgd door bewoners en betrokkenen uit de buurt. Bron: ad.nl 13-11-18