Almere wil 6 eigen panden slopen en 10 verkopen

04 oktober 2015 19:08 uur

De gemeente Almere wil de komende jaren tien gebouwen verkopen en zes gemeentelijke panden slopen. Dat blijkt uit het Meerjaren Perspectief Vastgoed 2016 – 2019.
De gemeente bezit 335 gebouwen. Daarvan staat 4,4% leeg. Voor die panden worden nieuwe huurders gezocht. Verhuur vindt bijvoorbeeld plaats aan kinderdagverblijven. Ook de eigen wijkteams worden daarin ondergebracht. Als de gemeente leegstaande gebouwen niet meer nodig heeft, gaan ze in de verkoop.

Daarvoor blijkt deels belangstelling te zijn. Zo is de verkoop van de bibliotheek in Almere Haven bijna rond. Aan wie is nog onbekend. De bibliotheek zelf verhuist naar het nieuwe cultuurcentrum Corrosia in Haven.

Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om lege gebouwen om te vormen naar woonruimte. Er is namelijjk een aanzienlijke vraag naar tijdelijke woonruimte en woningen voor bijzondere doelgroepen. Zo is er op het gebouw aan Walt Disney Plantsoen 88 en Boterbloemweg 1 een bod uitgebracht voor het realiseren van zorgwoningen. Bron: Omroep Flevoland 4 oktober 2015.