Almelo: Beter Wonen sloopt oude bakkerij

09 juli 2020 07:25 uur

Ooit stond er Bakkerij Van Otten. Maar wie de resten van het pand aan Bavinkstraat wil zien, moet er heel snel bij zijn. Op de hoek Bavinkstraat/Grotestraat Zuid komen tien nieuwe woningen.

Het pand dat nu tegen de vlakte gaat is oude bakkersgrond. Voor Van Otten daar in 2009 negen zijn intrek nam, zat er de bakkerij van de familie Dhert. De boomlange Philip Dhert, die toen de scepter zwaaide, besloot er vanwege aanhoudende rugklachten mee op te houden.

Bavinkstraat

Het was zijn grootvader die als kok uit België naar Almelo kwam en hier de banketbakkerij begon aan de Bavinkstraat. De bakkerij van Dhert zat er meer dan tachtig jaar. Op het laatst werkte er negen man personeel. Het grappige is dat Van Otten, die de roots heeft in Enter, net als Dhert tot de derde generatie bakkers in de familie behoort.

Beter Wonen

Van Otten boerde goed op de plek maar liep na wat jaren toch tegen beperkingen aan. Het pand was oud en eigenlijk te klein. Eric van Otten opperde bij Beter Wonen het plan op die plek een nieuw bedrijf te bouwen. Dat paste in de visie van woningcorporatie Beter Wonen om het zuidelijke staartje van de Grotestraat nieuw te ontwikkelen. Het duurde echter allemaal heel erg lang. Reden waarom Van Otten besloot op een andere plek, maar wel in de buurt, nieuw te beginnen. Dat werd Bornsestraat, schuin tegenover de kruising met de Grotestraat. Hemelsbreed maar een paar honderd meter verderop.

Bakkersgrond

Beter Wonen is nu zover om de oude bakkersgrond nieuw te ontwikkelen. Er komen tien ruime eengezinswoningen, met de gevel direct aan de Bavinkstraat. De woningen beschikken straks dus niet over een voortuin. Wel kunnen de nieuwe bewoners achterom en krijgen ze daar een tuin.

De bouw van de woningen zal naar verwachting pas begin september beginnen. Eerst moet de oude bakkerij er af. Sloper Kamphuis is al druk bezig de oude opstallen weg te halen. Het asbest is er inmiddels uitgehaald.

Belangstelling

Volgens een woordvoerster van Beter Wonen is er al de nodige belangstelling voor de nieuw te bouwen woningen. Het zijn huizen met ongeveer 90 vierkante meter woonoppervlak. Ze krijgen allemaal een eigen schuur, maar geen ruimte voor een auto. Nieuwe bewoners kunnen voor hun voertuig een plek huren in de parkeergarage van de Mennistenhoek, of anders bij de gemeente een parkeervergunning aanvragen. De oplevering zal naar verwachting volgend jaar zomer zijn. Of die net voor of net na de bouwvak zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Huurprijs

De huurprijs ligt aan de bovenkant van het sociale huursegment. Die grens ligt op 737,14 euro per maand. Belangstellenden kunnen zich melden bij Beter Wonen. De toewijzing komt voorlopig nog niet in beeld. Die zal zich pas in de loop van volgend jaar voltrekken. Bron: destentor.nl