Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2016-16

18 april 2016 08:53 uur

Assen.

Brand verwoest deel GGZ Assen
Dagblad van het Noorden – Sun, 17 Apr 2016 19:11:00 Z
assen Een brand heeft een kantoorgebouw van de GGZ aan de Dennenweg in Assen deels verwoest. Er raakte niemand gewond De brak zaterdag kort voor middernacht uit. Er kwam geen asbest vrij. De brand brak volgens ooggetuigen uit bij een schuurtje aan de zijkant. Hoewel het voor de brandweer meteen duidelijk was dat er geen mensen aanwezig waren in het pand, werd de brand toch opgeschaald naar grote brand.

 Nieuwegein.

Onlangs heeft de gemeente Nieuwegein het gebied rondom kerkelijk centrum De Bron met hekken afgezet. De afzetting aan de Buizerdlaan is geplaatst nadat omwonenden melding maakten dat de asbest leien aan de gevels van de kerk illegaal verwijderd zijn. Dit is gebeurd door vrijwilligers van de kerk en niet door een daartoe gecertificeerd bedrijf. Ook lag het materiaal, honderden kilo’s asbest, dagen lang onafgedekt in de openbare ruimte. Een zwaar milieudelict waar zware sancties op staan en waar ook op gehandhaafd moet worden. Bron: Pen.nl 15-04-2016. 

Rijswijk.

Bij een schoorsteenbrand in een woning aan het Jaagpad is gisteravond mogelijk asbest vrijgekomen. De brand is omstreeks kwart over negen ontstaan, waarop brandweervoertuigen van kazernes Den Haag/Laak en Rijswijk werden gealarmeerd. Bij aankomst kwamen de vlammen uit de schoorsteen. Hierop is de schoorsteenbrand vanuit de hoogwerker gedoofd door onder andere de schoorsteen te ramoneuren. Het nader bericht was ‘kleine brand’. Daarbij bleek dat de schoorsteen beschadigd was geraakt door de brand en dat er mogelijk asbest was vrijgekomen. Dat betekende dat de ‘asbestprocedure’ is opgestart. Of er daadwerkelijk asbest is aangetroffen en in welke hoeveelheden is niet bekend. Bron: Regio15.nl 15-04-2016.